Witam, uczę się hobbystycznie po pracy pythona.. głównie z książek zakupionych z neta i zbieram informacje z forów różnych, natrafiłem na problem i nie mogę znaleźć rozwiązania, domyślam się co może być ale to dla mnie zbyt skomplikowane na tym etapie. Mianowicie chodzi o to że książki sprzed kilku lat nie są już zbyt przydatne, wiele linijek kodu jest inne, zmieniają się różne regułki i zwroty nie mówiąc o pakietach... Jako ciekawostkę powiem że na samym początku książki miałem problem z chociażby wypisaniem tekstu ponieważ według książki jest
Print "tekst"
Niestety poprawne to
Print ("tekst")
Niby nie wiele problemu ale dla kogoś kto zaczyna i jest na etapie nauki podstaw to zniechęcające kiedy nie wychodzi coś tak podstawowego 😁
Teraz wogole nie mogę zainstalować pakietów żeby działała komenda
Import pythoncom
Import pyHook
Nie wyszukuje ich w moim systemie.
Nie pomaga instalacja w stylu
pipx instalki pyHook i inne podobne.
Apt install python3-pyhook i inne podobne również bez rezultatu...
Potrzebuje pomocy, domyślam się że coś w aktualizacji wyparło te pakiety i jest to rozwiązane w inny sposób dlatego nie da się ich zainstalować bo widocznie już nie istnieją? Czy mam rację czy coś robię nie tak? W tej książce spotkałem już kilka takich baboli już nie aktualnych ale sobie poradziłem jakoś przy pomocy neta 😁